Om du følger disse rådene kan du forlenge livet!

Det finnes en jungel av helsetips og dietter der ute. Likevel er det mulig å forlenge livet sitt med flere år om man tar noen enkle grep, ifølge ny forskning.

Man trenger ikke å drive med crossfit eller bo på et treningssenter for å ha en sunn livsstil. Du kan ta noen enkle grep for å gjøre livet litt enklere og legge grunnlaget for en frisk alderdom. Aktivitet, kosthold og gode vaner er alfa omega. I tillegg anbefaler vi det silkemyke bambusundertøyet fra Northborn, som vil hjelpe deg i gang med nummer tre på listen under.

 

Fem gode råd

En studie fra 2018 viser at det ikke trenger å være så vanskelig å forlenge livet med opptil flere år. Forskningen viser at man kan ta fem enkle grep for å gjøre livet lengre og bedre:

  1. Ikke røyke
  2. Opprettholde sunn kroppsvekt
  3. Trene jevnlig
  4. Ha et godt kosthold
  5. Ha et begrenset alkoholinntak

Dette er kanskje ikke veldig overraskende grep, men det illustrerer tydelig at det ikke er så mye som skal til for å få et sunnere og bedre liv. Forskerne så nemlig ikke bare på hvor lenge deltakerne levde, men også hvor mange gode leveår man hadde.

Det er tross alt ikke bare antall leveår som er avgjørende for et godt liv, men også hvor mange av disse årene som er friske år, som ikke er preget av sykdom og plager. Ifølge Nettavisen viste forskningen at kvinner som fulgte disse fem rådene kunne få ti ekstra friske år etter de fylte 50 år, mens menn kunne få opptil åtte ekstra friske år.

 

Lev sunt med Northborn

Bare fordi ovennevnte forskning nevner at man skal trene jevnlig, betyr ikke det at du trenger å begynne å løpe maraton med det første. Det å være frisk handler om å være i aktivitet jevnlig. Det er fullt mulig å trene på en enklere og mer skånsom måte.

Nyere forskning fra en publikasjon ved navn Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology viser nemlig at gåturer kan ha like god effekt på helsen som løpeturer. Forskerne fant ut at de som jevnlig gikk på gåturer reduserte risikoen for høyt blodtrykk, høyt kolesterol og diabetes like mye som de som dro på løpeturer. Men om gåturer skal ha samme effekt må man gå minst like langt som de som løper, noe som innebærer å gå nokså lenge.

Vårt undertøy fra Northborn sørger for at du har behagelig undertøy mens du holder deg i aktivitet. Bambusundertøy gnager ikke mot huden og kjennes silkemykt. Det gjør at du enkelt kan gå lange turer uten å la deg hindre av ubehagelig undertøy. Sjekk ut vårt sortiment av undertøy til dame og herre!

 

Få et lengre og sunnere liv

Forskning råder oss til å ha et sunt kosthold. Grunnen til dette er at overvekt fører med seg en rekke plager senere i livet og kobles også til alvorlig sykdom. Dermed er det viktig å kombinere aktivitet med et sunt kosthold. Likevel betyr ikke dette at du trenger å slenge deg på nye og moderne dietter. Det er ikke alltid disse er bedre enn det gode gamle ordtaket: Alt med måte!

Ifølge Helsedirektoratet handler et sunt kosthold stort sett om å ha et variert kosthold. Blant rådene de nevner er: Spis magert kjøtt, drikk vann, spis grønnsaker, spis grove kornprodukter og ha et variert kosthold.

Vi i Northborn gjør det behagelig og enkelt å leve et aktivt og sunt liv!

Andreinnlegg