Gode morgenvaner gjør hele dagen bedre!

Det er ikke alle som mener at «morgenstund har gull i munn». Noen av oss sliter med å rulle oss ut av sengen en grå og trist mandag. Dette er kanskje spesielt sant i det mørke vinterhalvåret. Likevel kan du gjøre hele dagen til en bedre opplevelse om du får inn noen gode morgenvaner.

Det kan være vanskelig å innarbeide gode vaner. Men med noen små grep kan du gjøre både din fysiske og psykiske helse litt bedre. Gode vaner kan føre til store forandringer, litt etter litt.

 

Du blir hva du spiser!

Siden du har vært liten har du sikkert blitt fortalt hvor viktig det er å spise frokost. Det viser seg faktisk at foreldrene dine sin masing er støttet av seriøs forskning. Studier har nemlig vist at det å hoppe over frokosten fører til en økt sannsynlighet for overvekt. Hør på moren din og spis opp frokosten din!

Helsedirektoratet anbefaler at man har et variert kosthold, men det er ikke alltid tiden rekker til. Kroppen produserer nemlig ikke alle vitaminene og næringsstoffene vi trenger, derfor er det viktig at man får i seg dette via vitamintilskudd eller et variert kosthold. C Plus fra EFI er en strålende måte å få i deg nok C-vitaminer og styrke immunforsvaret.

 

Få inn gode vaner

Hudpleieprodukter kan også være en fin måte å føle seg bedre på morgenen. Om det første du gjør er å bruke forfriskende kremer til å rense hud og ansikt vil du nok merke at du har litt ekstra «glød» utover dagen. Dessuten er ikke bare hudpleieprodukter for kvinner. Det finnes flust av gode produkter for både damer og herrer.

På lang sikt kan små endringer få store positive konsekvenser. Om du innarbeider små, men gode, vaner vil du merke at du i det lange løp får et sunnere og bedre liv. Dessuten er det ikke til å stikke under en stol at morgenen blir litt bedre når du kan hoppe rett inn i silkemykt undertøy fra Northborn. Undertøyet vårt er laget av 93 % bambus og miljøvennlige materialer, slik at du kan starte dagen med god samvittighet.

 

Stå opp tidligere

Det er lett å føle at man er forsinket hele dagen om man ikke står opp til rett tid. Dette gjelder spesielt om du har barn som skal spise frokost, få med seg matpakke og dra til skolen. Det er langt større sannsynlighet for at det oppstår krangling og konflikter om stressnivået er høyt og tiden er knapp.

For å senke stressnivået til hele familien er det et godt tips å forsøke å stå opp 15 til 30 minutter tidligere enn vanlig. Da vil hele familien kjenne at morgenen og resten av dagen går smidigere. Spesielt barn drar nytte av faste og gode rutiner uten stress.

Om du har lyst til å være litt ekstra sprek så kan du bruke de ekstra minuttene på morgenen til å ta en kjapp gåtur, meditere litt eller gjøre yoga. Gode morgenvaner kan gjøre hele dagen bedre, for hele familien.

Andreinnlegg