Kle deg med god samvittighet

Kanskje resirkulerer du, velger kollektivt fremfor personbil eller kjøper økologiske epler til lunsj for å leve litt mer miljøvennlig. Men visste du at du også kan bidra til å redde miljøet ved å velge mer bærekraftige klær?

Ifølge EU er de fire mest miljøbelastende forbruksområdene! Ved å forlenge levetiden til klærne dine, handle bevisst og reparere fremfor å kaste kan du bidra til et mer bærekraftig forbruk. Følger du disse fire enkle tipsene er du på god vei mot å ha en mer bærekraftig garderobe!

 

Fast fashion vs. Slow fashion

Du har kanskje hørt fabelen om haren og skilpadden? Noen ganger så lønner det seg å bevege seg saktere, mot et klart mål.

Det motsatte er “slow fashion”: Her tar man avstand fra bruk-og-kast mentaliteten, tar avstand fra overforbruk og fokuserer på å ta vare på klærne man allerede har.

Dessuten går trender i sykluser! Hvorfor ikke kjøpe årets it-plagg på bruktbutikk? Det finnes mange fine kupp på Tise eller finn.no, og ofte er det nesten ikke brukt engang! Kort oppsummert: Tenk kvalitet og gjenbruk!

 

Hvis en million mennesker kjøper sitt neste klesplagg brukt i stedet for nytt, vil det spare atmosfæren for 6 millioner kilo karbonutslipp

 

Fretex

 

Bærekraftige naturmaterialer

Det er viktig å vite hva slags materialer klær er laget av for kunne velge bærekraftig. Naturmaterialer som ull og bambus har egenskaper som gjør at plagget er mer behagelig å ha på seg og har lengre levetid. De kan være naturlig pustende, lukthemmende og holder deg tørrere enn klesplagg av syntetiske materialer (som i bunn og grunn er plast!).

Naturmaterialer brytes faktisk ned i naturen i motsetning til syntetiske materialer. I tillegg bidrar syntetiske materialer til utslipp av mikroplast ved vask og bruk.

 

Bambusklær er fremtiden!

Føler du ofte at du ikke har noe å ha på deg? Ifølge en Man glemmer ofte hva man faktisk har og ender opp med å kjøpe noe nytt.

Hva med å ta en vårrengjøring av garderoben i stedet? Gå gjennom skuffer og skap og sorter ut det du kan gi bort, resirkuler gamle sokker, og tenk litt på hvordan du kan sette sammen klærne du faktisk har på nye måter!

 

5 enkle tips til hvordan du kan gi nytt liv til gammelt undertøy!

 

Tenk langsiktig!

Skal du kjøpe nytt bør du tenke langsiktig. Velg plagg av naturmaterialer som bambus, ull, lin og økologisk dyrket bomull. Disse holder seg lengre og trenger færre runder i vaskemaskinen, selv etter gjentatt bruk. Invester i kvalitetsplagg i tidløst design. En dyr genser i ull er kanskje ikke så dyr likevel når du tenker på hvor mange ganger du faktisk kommer til å bruke den!

Et mer bærekraftig forbruk av klær setter også krav til en mer miljøvennlig kles- og tekstilproduksjon. Velg derfor merker som tenker bærekraftig og langsiktig. Se etter klær med Oeko-Tex® og ISO-sertifiseringer for å vite at du kjøper trygge tekstiler som produseres etter strenge miljømessige standarder.

 

Ta vare på klærne dine!

Har en knapp falt av eller en søm løsnet? Finn frem nål og tråd og reparer det selv. Mye er gjort med litt håndarbeid! Er det litt større ting som må repareres kan du ta det med til en skredder eller skomaker.

Vask alltid klærne dine slik det indikeres på vaskelappen. Da unngår du at deilige plagg endrer passform. Det beste du kan gjøre for å få en miljøvennlig garderobe er faktisk å ikke kjøpe noe nye plagg. Likevel er dette ganske urealistisk for de fleste av oss.

Men med litt kunnskap og kreativitet kan du enkelt gjøre bevisste valg for å kle deg mer bærekraftig! Hos Northborn kombinerer vi kvalitet og design slik at du kan velge bærekraftig bambusundertøy og vite at det er trygt for deg, bra for miljøet og kjennes herlig silkemykt mot huden!

Andreinnlegg