Vi tar vårt samfunnsansvar på alvor

Vårt mål er å lage bærekraftig undertøy av høy kvalitet og med god samvittighet. For oss stopper ikke dette ved bærekraftig materialer og resirkulert emballasje. Vi må vite at alle leddene i produksjonen av det perfekte undertøyet er bærekraftig. At det innfrir de strengeste standarder og er helt fri for farlig kjemikaler eller forstyrrende stoffer. Der er vi kompromissløse.

Vi samarbeider kun med europeiske leverandører som tar sitt samfunnsansvar alvorlig. Våre leverandører jobber målrettet med å redusere miljøbelastningen sin og produserer kvalitetstekstiler helt fri for skadelige stoffer. Dette er viktig for oss og det er viktig for våre kunder, og noe vi aldri vil gå på akkord med.

 

Internasjonale standarder

Alle bedrifter har en påvirkning på miljøet, uansett. Gjennom sertifiseringer kan bedrifter beviselig vise hvordan de jobber med å redusere belastningen sin på miljøet etter universelle standarder. ISO-standardene for kvalitetsstyrings- og miljøledelsessystemer er blant de mest kjente av slike sertifiseringene. Alle ISO-standarder revideres hvert femte år, og sertifiseringer utstedes kun for tre år av gangen.

 

Viktig merking

Det er viktig å sette fokus på produktsikkerhet og bærekraftighet innenfor tekstilindustrien. Riktig merking viser hvordan tekstilprodukter har blitt behandlet på alle nivåer av produksjonen. Dette betyr at kunden kan se hvordan selve tekstilet og alle glidelåser, knapper og lignende er blitt behandlet.

Om ditt klesplagg er merket med Oeko-Tex®-merket vil det si at plagget er testet og britt for skadelige og antatt skadelige kjemikalier. Da kan du trygt bruke klærne uten å bekymre deg for hva slags stoffer eller kjemikalier som er brukt i produksjonen. Det betyr også at du kan bruke klærne uten å vaske dem først.

 

Trygge tekstiler

Vi stiller krav til våre leverandører og samarbeidspartnere, fordi det er viktig for oss å vite at produktene vi tilbyr våre kunder er så skånsomme mot miljøet og huden som mulig. Uansett om du velger Northborn-tekstiler eller ikke, så anbefaler vi at du alltid ser etter Oeko-Tex®-merkede klær. Det gir deg som forbruker en høyere grad av produktsikkerhet, og tryggheten til å ta undertøyet i bruk uten å måtte vaske det først. Bra for deg, og bra for miljøet!

 

Ønsker du mer informasjon? Besøk STANDARD 100 by OEKO-TEX®. eller sjekk ut Forbrukerrådets merkeoversikt.

Se også vårt utvalg av bærekraftig undertøy til dame og herre.

  • ISO 14001 er verdens mest anerkjente standard for miljøstyring. Den er ment for organisasjoner som tar sitt miljøansvar på alvor. Standarden spesifiserer dermed kravene til det systemet en organisasjon skal bruke for å forbedre sin miljøprestasjon.
  • ISO 9001 er en standard som setter kunden i fokus. Denne baserer seg på bestemte prinsipper, som kundefokus, motivasjon og kontinuerlig forbedring. Dette er med andre ord prinsipper bedrifter bør fokusere på om de ønsker å sikre at deres produkter og tjenester alltid tilfredsstiller kundens krav, og at kvaliteten stadig er gjenstand for forbedring.
  • Oeko-Tex® har strengere krav på testresultater enn det som kreves av nasjonale og internasjonale standarder. Det settes ytterligere krav til tekstiler som kommer i kontakt med hud. Sertifiseringen gjelder for et år av gangen, og må oppdateres årlig. I tillegg revideres kriteriene for sertifiseringen årlig for å sikre at de alltid er tråd med den nyeste forskningen.
Andreinnlegg