Fremtiden er her!

Bambusundertøy har fantastiske fordeler, det er silkemykt og bærekraftig. Dette er kun to av grunnene til at vi valgte nettopp bambus som materiale når vi skulle utvikle det perfekte undertøy.

Miljøvennlig og fornybart

Bambus er en hardfør plante. Den trenger minimalt med vann, vokser ekstremt raskt og trenger ingen gjødsling eller plantevernmidler for å spire og gro. Dette gjør det til et mer miljøvennlig materiale å bruke i produksjonen sammenlignet med for eksempel vanlig bomull.

Selv om all produksjon av klær og tekstiler medfører miljø- og klimaavtrykk, er klær av viskose ganske miljøvennlig sett i et helhetlig perspektiv. Viskose lages av fornybare resurser og brytes ned i havet like raskt som bomull. I tillegg til å være mer slitesterkt enn bomull, holder viskose bedre på fargestoffer. Noe som kan spille positivt inn på plaggets levetid, selvfølgelig avhengig av hvordan du behandler plaggene og hvordan de blir vasket.

Slik vasker du undertøy i bambus

 

Bærekraftig produksjon

Bambus kalles gjerne for et silke-substitutt. Dette kommer av de silkemyke fibrene som spinnes av bambus og gir et perfekt utgangspunkt for kroppsnære plagg som dameundertøy og boxershorts! For å bryte ned hardfør bambus til silkemyk bambusviskose kreves det kjemikalier. Disse brukes til å bryte ned cellulosen i bambustreet og gjøre den myk og medgjørlig.

Det er derfor helt avgjørende for oss at vi samarbeider med sertifiserte og miljøbevisste produsenter som forstår og tar sitt leverandøransvar ytterst seriøst. Blant annet betyr dette at fabrikken holder kjemikaliene i lukkede systemer med minimalt utslipp, og gjenbruker stoffene for å unngå skade på ansatte eller miljøet.

 

Les om våre sertifiseringer og krav til underleverandører her

 

93% Bambus, 100% kvalitet

Selv om vi kanskje skulle ønsket det, er ikke undertøyet vi lager 100 % av bambus. For at klærne skal holde perfekt passform vask etter vask er det vevd inn elastan i tekstilet. Elastan, også kalt lycra eller spandex, gjør materialet elastisk og øker slitestyrken, noe som igjen kan forlenge plaggets levetid. Dette er et stoff som forbedrer holdbarhet og gjør plagget mer komfortabelt.

 

Vi elsker bambus

Vi er forelsket i bambus. Ikke bare på grunn av det miljømessige aspektet, men også på grunn av de naturlige egenskapene til klær som lages av bambus. Bambusviskose absorberer fuktighet raskt og tørker fort. Det svale og silkeaktige naturlige materialet er også ettertraktet blant de som får reaksjoner på plagg laget av andre materialer, som for eksempel ull. For å skape en ekstra silkemyk touch har vi toppet Northborn-kolleksjonen med en aloe vera-finish. Dette gir plagget en ekstra luksuriøs følelse. Simply extraordinary! Simply nature!

 

Kjøp undertøy med god samvittighet

Northborn er bærekraftig og silkemykt undertøy laget av 93% bambus. Alle våre tekstiler er Oeko-Tex®100 sertifiserte og inneholder hverken allergi- eller kreftfremkallende fargestoffer.

Se vårt utvalg truser for dame og boxere for herre.

Andreinnlegg